07
okt

Ik heb de Edison Oeuvreprijs Jazz 2022 gekregen!

Op 6 oktober heb ik tijdens het uitbundige Edison gala in het futuristische AFAS theater de Edison Oeuvre Prijs Jazz 2022 gekregen voor de muziek die ik de afgelopen 41 jaren heb bedacht, gespeeld en op diverse geluidsdragers uitgebracht. Ik vind het een grote eer om deze waardering voor mijn werk gekregen te hebben in de vorm van deze belangrijke muziekprijs.

Een terugblik op mijn afgelopen 40 jaren als saxofonist en componist kun je lezen in het albumboek in de sleeve van mijn recente vinyl album FESTIVE. Ter gelegenheid van de toekenning van de Edison is FESTIVE nu ook uitgebracht als cd. Daarin zit QR-code waarmee je online de Engelse samenvatting van mijn boek kunt lezen.

Geboosterd door de waardering en de mooie woorden rond de Edisonuitreiking verheug ik me op wat vanaf november komen gaat. Hieronder vind je de speeldata van mijn kwartet. Voorjaar 2023 volgt de speciale Edison Tournee waarover later meer.

November

1          Festival Heerlen Jazzt               Heerlen

6          DJS Jazzpodium                       Dordrecht

12        Fest Cross Over Hillegonda       Rotterdam

December:

10        Blue Note clubsession               Eindhoven

17        Hothouse                                 Leiden

29        Bimhuis                                   Amsterdam

Februari:

3          Miles                                        Amersfoort

Mei:

14        Jazzclub Laurentz                   Heemskerk