DdGN4 Cloud Nine club

Dick de Graaf New Quartet

Dick de Graaf en Stefan Lievestro vormen de spil van dit energieke kwartet waarin deze twee imposante jazzmusici een samenwerking aangaan met twee opvallende vertegenwoordigers van de jonge generatie improviserende musici: pianist Loran Witteveen en drummer Jimmi Hueting. Op het repertoire staan stukken van Dick de Graaf waarin hij zich heeft laten inspireren door de vogels rond zijn huis en door de klassieke componisten Bela Bartok, Olivier Messiaen en Peter Schat.

Over ons

Pianist en componist Loran Witteveen (1988) studeerde in 2014 summa cum laude af  aan het conservatorium van Amsterdam. In 2013 won hij  de solistenprijs van de Keep an Eye International Jazz Competition, die hem in staat stelde om in New York lessen te volgen bij grote pianisten als Fred Hersch, Vijay Iyer en Aaron Parks. In 2014 won hij met zijn kwintet de Dutch Jazz Competition en in 2015 werd hij geselecteerd voor de Young Vip tour.

Jimmi Hueting is een swingende en inventieve drummer. Hij studeerde aan conservatoria in Den Haag en Parijs en voltooide zijn master studie in Rotterdam. In 2015 won Jimmi de Erasmus Jazz Award, een prijs voor opvallend talent aan de jazzafdeling van Codarts. Naast een veelgevraagd jazzdrummer is hij ook internationaal actief in de avant-garde popscene met zijn eigen formatie Jo Goes Hunting.

Stefan Lievestro studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Hilversum. In 2005 won hij de prestigieuze Deloitte Jazz Award en in 2007 was hij programmeur van het Festival Jazz International Rotterdam. Behalve een virtuoze contrabassist is hij ook een gewaardeerd componist, een gevierd bandleider en een succesvolle CD producent.

Dick de Graaf behoort tot de eerste generatie jazzmusici afgestudeerden aan het Rotterdams Conservatorium. Vanaf de jaren 80 bedient hij de Nederlandse en internationale jazzpodia met een lange reeks projecten waarin hij zich onderscheidt door zijn eclectische aanpak als saxofonist en componist. Muziek van zijn favorieten Jimi Hendrix, Franz Schubert, Bela Bartok en J.S. Bach vertaalde hij overtuigend naar moderne jazz. Als saxofonist en componist is Dick te beluisteren op meer dan 25 CDs waarvan 7 op zijn eigen label Soundroots Records.